seznam veterinářů, doporučených chovateli, majiteli

zdraví plyšáčků, zkušenosti s vetama, atd...

Re: seznam veterinářů, doporučených chovateli, majiteli

Příspěvekod evisek68 » 26 bře 2010 18:22

Na oči jednoznačně MVDr. Beránek z Pardubic a jinak chodíme s hafama(i šarpejem)k MVDr. Finsterlemu z kliniky HKvet v Hradci Králové. Je to odborník přes kůži a vlastně nám vždycky se zapeklitými problémy pomohl a poradil.
evisek68

Příspěvekod chovatel » 11 kvě 2010 19:38

Chci Vás pozdravit!Chci napsat recenze na veterinární kliniku Karakal.Má fenečka umřela díky tomu,že ač dvakrát jsem nesla do nemocnice krev na testy..jediné co nenechali udělat..banalita...u hemolytických anémií... na autoimunitu.Fenu mi léčili 6 týdnů,stálo to více než-li patnáct tisíc korun.Měla autoimunitní hemolytickou anémii a oni nevěděli co ji jet.Největší ťafka ze všeho byla,že celou dobu ji plně fungovala kostní dřeň,vysoko bílé krvinky a červené se abnormálně vyplavovaly...bílé klesly na správnou hodnotu po nasazených ATB,dostala darovanou krev,4 týdny byla OK,pak začala krev znvou klesat,dostala novou krev opět...dva dny na to další darovanou,odoperovali ji slezinu a do večera zežloutla jak pampeliška a umřela.Asi 14 dní na to mě pán veterinář zavolal s tím,že dodatečně přišel výsledek z histologie(o který jsem nežádala a navíc se dělá z kostní dřeně ,o které nevím ani že ji brali),prý trpěla aplastickou anémií.Dojmy mezi pojmy jsou dvě odlišné slova.Aplastická znamená "prázdná" kostní dřeň neboli absolutní útlum kostní dřeně(ta ovšem anbormálně fungovala a měla snahu se znovuvytvořit).U IAHA nesmí více jak jednu darovanou krev v kritickém stavu a každá další darovaná krev nemoc prohlubuje.Léčení je snadné,kortikoidy a prednison na potlačení imunity.U autoimunitní se dělají testy,které neudělali.U aplastické se dává krev do doby, než se najde dárce kostní dřeně a chemo.Stejně tak může a dost často se vyskytuje tzv. aplastická anémie získaná z léků,chemo nebo jedů..která na přechodnou dobu vyřadí z provozu dřeň.Špatná diagnoza..nic mě nevarátí fenu,která měla velkou hodnotu ne jen pro mé srdíčko :o(
Závěr?nemám důvěru,protže mi lahli do očí asi 14dní po tom,co mě holčika zemřela a snad doufali v to,že ji kopat a dávat znovu jinému na stůl nebudu dávat.Hrůza,mrzí mě jejich přístup!!!!
chovatel

Příspěvekod duli » 12 kvě 2010 10:48

chovatel píše:Chci Vás pozdravit!Chci napsat recenze na veterinární kliniku Karakal.Má fenečka umřela díky tomu,že ač dvakrát jsem nesla do nemocnice krev na testy..jediné co nenechali udělat..banalita...u hemolytických anémií... na autoimunitu.Fenu mi léčili 6 týdnů,stálo to více než-li patnáct tisíc korun.Měla autoimunitní hemolytickou anémii a oni nevěděli co ji jet.Největší ťafka ze všeho byla,že celou dobu ji plně fungovala kostní dřeň,vysoko bílé krvinky a červené se abnormálně vyplavovaly...bílé klesly na správnou hodnotu po nasazených ATB,dostala darovanou krev,4 týdny byla OK,pak začala krev znvou klesat,dostala novou krev opět...dva dny na to další darovanou,odoperovali ji slezinu a do večera zežloutla jak pampeliška a umřela.Asi 14 dní na to mě pán veterinář zavolal s tím,že dodatečně přišel výsledek z histologie(o který jsem nežádala a navíc se dělá z kostní dřeně ,o které nevím ani že ji brali),prý trpěla aplastickou anémií.Dojmy mezi pojmy jsou dvě odlišné slova.Aplastická znamená "prázdná" kostní dřeň neboli absolutní útlum kostní dřeně(ta ovšem anbormálně fungovala a měla snahu se znovuvytvořit).U IAHA nesmí více jak jednu darovanou krev v kritickém stavu a každá další darovaná krev nemoc prohlubuje.Léčení je snadné,kortikoidy a prednison na potlačení imunity.U autoimunitní se dělají testy,které neudělali.U aplastické se dává krev do doby, než se najde dárce kostní dřeně a chemo.Stejně tak může a dost často se vyskytuje tzv. aplastická anémie získaná z léků,chemo nebo jedů..která na přechodnou dobu vyřadí z provozu dřeň.Špatná diagnoza..nic mě nevarátí fenu,která měla velkou hodnotu ne jen pro mé srdíčko :o(
Závěr?nemám důvěru,protže mi lahli do očí asi 14dní po tom,co mě holčika zemřela a snad doufali v to,že ji kopat a dávat znovu jinému na stůl nebudu dávat.Hrůza,mrzí mě jejich přístup!!!!

Dívala jsem se na Váš profil. Vaše fenka nebyla shar pei. Jaké to bylo plemeno a jaký byl její původ ?
Obrázek
duli

Příspěvekod MOYA-ČIKI » 12 kvě 2010 11:41

Dovolte mi projevit upřímnou soustrast nad tím co se stalo...Je mi vaší fenečky líto a pokaždé když čtu podobný příběh, děkuji bohu, že naši pejskové zatím zdravotní problémy nemají.....
Obrázek
MOYA-ČIKI

Příspěvekod silvia.s » 14 črc 2010 08:16

Ja odporucam pani Vicarovu z Hodonina, vyborna na kozne problemy, vyborna operaterka (celkovo prijemna doktorka, na ktorej je vidiet, ze svoju pracu ma rada a rozumie jej), a este mozem odporucit pana Rybnicka (dermatolog) z kliniky JAGGY v Brne.
silvia.s

Předchozí

Zpět na VETERINA