VÝSTAVNÍ KATALOGY - JMÉNA PSŮ

vše o výstavách, vystavovatelích, rozhodčích, atd...

VÝSTAVNÍ KATALOGY - JMÉNA PSŮ

Příspěvekod Vondrák Vladimír » 17 čer 2010 10:07

ZE ZASEDÁNÍ VÝSTAVNÍ KOMISE - KVĚTEN 2010:

Podnět z poradny ČMKU
Dotaz týkající se jmen importovaných a zahraničních psů v katalozích výstav. Dotazovatelka uvádí, ţe ve většině zemí je ve jméně na prvním místě chovatelská
stanice a pak jméno psa, ale v katalozích jsou jména psů uvedená obráceně.

VK navrhuje oslovit pořadatele výstav, aby dbali na správné pořadí jména psa a chovatelské stanice, a to tak, aby v případě psa, u něhoţ je jméno chovatelské stanice první v pořadí, bylo i v katalogu výstavy uvedeno korektně dle PP.
Obrázek
klubové stránky: www.sharpeiclub.cz
Vondrák Vladimír

Re: VÝSTAVNÍ KATALOGY - JMÉNA PSŮ

Příspěvekod Jitka » 17 čer 2010 11:07

Já bych tohle zavedla i u nás, aby se psala nejdřív chovka a pak jméno pesana. Přijde mi to přehlednější.
Jitka

Příspěvekod Vondrák Vladimír » 17 čer 2010 11:12

JÁ SI TO TAKÉ MYSLÍM, ŽE TO TAK JE LEPŠÍ BEZ OHLEDU NA TO , ZDA TO TAK JE V JINÝCH STÁTECH BĚŽNÁ VĚC.
Obrázek
Vondrák Vladimír

Příspěvekod ilona Quasar » 17 čer 2010 12:44

Take mě připada nejapne že se chs píše nakonec, vyhledem k tomu že jsou ale dodnes export pedigree v češtině, myslím že toto je pro zkostnatělou CMKU zcela nadlidská žádost.
Obrázek
ilona Quasar

Příspěvekod duli » 17 čer 2010 15:29

ilona Quasar píše:Take mě připada nejapne že se chs píše nakonec, vyhledem k tomu že jsou ale dodnes export pedigree v češtině, myslím že toto je pro zkostnatělou CMKU zcela nadlidská žádost.

Jsem taky pro export pedigree v angličtině a pro jméno ch. st. na začátku jména psa. Hned je jasné odkud pes pochází.
Obrázek
duli

Příspěvekod Vondrák Vladimír » 17 čer 2010 15:31

o exporťáku se tam nic nepsalo, ale o tom, že bude chs. před jménem se to odhlasovalo.

jen ted je asi stejně na pořadateli výstavy, zda doporučení ČMKU přijme nebo nepřijme !
možná by bylo i řešení na nás, kdy bychom v přihláškách otočili kolonky... do jména psa dali CHS a do chs. dali JMÉNO.
Obrázek
Vondrák Vladimír

Příspěvekod Jitka » 17 čer 2010 23:36

Vládiku, to by v tom ty naši asi měli pěknej maglais, myslim že by to nepochopili.
A co se týče exportních rodokmenů. zrovna jsme o tom mluvili na schůzi, já bych je úplně zrušila a všechny PP vydávala v češtině a angličtině. Protože když jedu na výstavu ven, tak aby věděli kde co je.
DaněS před lety na cmku řekli, že až se dodělají české rodokmeny, tak už budou vystavovat už jen mezinárodní. Já když jsem si byla pro PP, tak je nově tiskla, tak nevim co chtějí dodělávat.
Jitka

Příspěvekod ilona Quasar » 18 čer 2010 12:43

Export pedigree se vydavaji podle naříyení FCI aby se zabránilo obchodu se psy do zahraničí a v češtině jsou proto, že unie dosud nebyla schopna koupit jeden usmolený program v angličtině. Takže 300 Kč stojí bouchnutí razítkem z kterého se tím stane export.
Obrázek
ilona Quasar

Zpět na VÝSTAVY, OCENĚNÍ, TITULY