SOS - Proč s PP a bez PP ne?

vše kolem šarpíků o čem chcete psát a číst...

Re: SOS - Proč s PP a bez PP ne?

Příspěvekod ilona Quasar » 08 čer 2010 11:33

Dano, co se děje v CHS Chudobka je děs to máš pravdu, ale nevím co s tím má společného pí. Ovesná. Krycí listy jsou vystaveny dle platných předpisů a na podvody nikdo nemá důkaz. Pokud vím před nedávnem jsem sem psala jak jsem ji přistihla při lži. Bylo mě vyhrožováno pí Danielovou po telefonu a vy jste tu všichni dělali mrtvého brouka.

Pro Evíska: Prvního šarpeje jsem si kupovala ve 20 letech, peníze jsem opravdu neměla, přesto jsem si dokázala na psa s PP našetřit, tak že to co tu píšete jako argument neobstojí. Právě lidé jako Vy podporují množitele. Mimochodem to jak vaši fenku krmili je naprosto nevhodné pro štěňata. Lidé kteří Vám ji prodali měli sice svoji fenku rádi, ale o chovu nevěděli zhola nic a tak škodili naprosto stejně, pouze bez zlého úmyslu.
Pro Hedviku: Můj nediplomatický přístup pochopíte až vám budou 3x v týdnu telefonovat majitelé bezpapíráků a otravovavat s problémy, protože ti od kterých si koupili psa jim nebere telefon. Viděla jsem tolik zbědovaných šarpejů od množitelů že pro chov bez PP opravdu nemám pochopení. Vzhledem tomu že nebyl zablokován uživatel který plánovitě kryje fenu bez PP a nikomu to nevadí, já na tomto foru k radosti některých končím.

ilona Quasar

Příspěvekod duli » 08 čer 2010 18:40

"ADMIN: uživatel FIDULKA dostal před několika dny BAN na 7 dnů."
Ban na 7 dnů pro uživatele, který ostatní uráží není účinný protože nebyl veřejně oznámený.
Krom toho si myslím, že 7 dní je málo.
Obrázek
duli

Příspěvekod duli » 08 čer 2010 18:52

Gamp píše:Myslím, že tahle debata nemá cenu. Každý pes, který se dostane do útulku, je chudák a potřebuje pomoc. Ať už je jakýkoliv. Tahle pomoc nemá s množitelama co dělat. Mě spíš štve, jak některé chovatelské stanice "sekají" štěňata jedno za druhým a je jim jedno s kým. "Zářný" příklad je ch. s. Chudobka. Co se tam děje, nemá obdoby. Rodiče - bratr se sestrou? Žádný problém. Matka se synem - taky ne. A pí. Ovesná je k tomu hluchá a slepá. Krycí listy vystaví, hlavně že to sype i pro klub. Je to normální, aby bylo jen za loňský rok 9 vrhů od 6-ti fen?!?!?

Ale Dano, věř tomu, že to cenu má.
I Jitka psala, že většina chovatelů je slušných. Víš, to by pak nemělo cenu bonitovat, vytvářet kluby, pořádat výstavy a svody plemenníků, vystavovat krycí listy - vlastně tvoje funkce by neměla smysl - já myslím, že se má chovat s PP, že to smysl určitě má. Tak, jak jsem psala výše.
Samozřejmě vyjímky jsou. viz. tvůj příklad. Bylo zde již několik konfliktů s maj. této ch.st. - ti, co se s ní dostali do konfliktu zůstali sami a ostatní vždy dělali mrtvého brouka.
Obrázek
duli

Příspěvekod Jitka » 08 čer 2010 22:50

Duli, ale já si stejně jako DanaH myslim, že tohle by si měl řešit klub pod který dotyčná chová! A taky se mi to vůbec nelíbí, ale nemůžu se zapojovat do debaty, když o tom vím akorát, že jedna paní povídala.
Bohužel takovýhle jedinec hází svým chovem špínu na nás všechny. To je to, kde by se mělo bojovat a né zavrhnout pomoc plyšákum v ÚTULKU. Protože když v tom útulku skončí šarpík a PP od takovéhle chovatelky, tak se tu přetrhnete, aby se mu pomohlo. A to jenom proto, že je s PP. :(
Jitka

Příspěvekod igi » 08 čer 2010 23:02

Všechny zdravím, můj postoj k šarpejům zda s nebo bez, je jednoznačný, pouze s PP a hlavně prověřená dobrá chov.stanice. Nebude-li zájem o štěňata bez PP, časem se musí vytratit i nabídka. Co to jsou za lidi, kteří množí a množí, když nemůžou prodat za 3000,- tak štěně skončí v krabici u popelnice. Dobrým slovem se asi moc nezmůže, množitel nemá svědomí a je mu jedno kde štěně skončí, hlavně že má pár tisíc. Mám fenku s PP,faldíky tam kde mají být, zuby bez problémů, ocásek předpisově zatočený, celkově opravdu pěkná. Uchovněná, ale, je tu to ALE. Přečetla jsem spoustu článků, spoustu názorů a odborných rad. V povaze má něco co si přinesla od svých rodičů, nebo prarodičů. Je bázlivá. Takže po důkladné poradě a zvážení, ohnivé debaty s dlouholetým chovatelem - štěnda nebudou, ikdyž bych si je taky moc přála. Nebudu riskovat, že tuto vlastnost přenesu na další generaci. A toto všechno je množitelům jedno, ničí a przní tuto krásnou a vznešenou rasu.
igi

Příspěvekod Mirka a plyš » 22 črc 2010 17:22

Musím říct, že jsem tuhle debatu ani celou nedočetla. Nemůžu, nedokážu to, protože jak to tak pročítám, tak mě z toho bolí u srdce :cry: :cry:
Vláďo, známe se nějaký čas a párkrát mezi námi i proběhla nějaká ta výměna názorů :) a za sebe chci jen říct, že posuzovat psa podle toho jestli má PP, nebo ne je dost přízemní. A myslím si, že to tady víme všichni, jen si to lidi připusťme :idea: Je to stejně trapné sortování jako jestli má někdo vysokou školu či nikoliv. Je ten s vyšším vzděláním lepší člověk?? :arrow: i z magistra se může stát vrah, stejně tak jako "obyčejný středoškolák" může udělat objev století :idea: To, že budeme pomáhat jen psům s PP nezabrání lidem, kteří chovají plyšáky bez PP, aby v tom pokračovali. Zase to odnese jen to nebohé zvíře, které je zcela odkázáno na nás lidi. Pojďme se zamyslet nad tím, co zlepšit, s čím přijít, aby lidem, kteří chtějí šarpeje došlo to, že pořídit si psa s PP je to pravé :!: Všichni víme, že ani u psa s PP nemůžeme zajistit, že nebude nikdy nemocný, nebo nebude mít alergii, nevyroste mu křivě chlup - to už trochu přeháním. Ale dokud zájemci o pejsky budou řešit na prvním místě cenu, tak to prostě poctiví chovatelé, kteří mají plyš s PP nemohou vyhrát...
Přestaňme, prosím, za chyby lidí trestat zvířata :!:
A teď mě můžete rozervat na kusy... :smt006
Mirka a plyš

Příspěvekod Vondrák Vladimír » 22 črc 2010 17:48

ahoj Mirko,
S.O.S už tu na foru není. takže SOS s PP nebo BEZ...
Obrázek
klubové stránky: www.sharpeiclub.cz
Vondrák Vladimír

Příspěvekod jita » 22 črc 2010 21:14

A můžu se zeptat, co se stalo s SOS fondem? Sice jsem do něj přispěla jen jednou, ale přispěla, tak by mě docela zajímal jeho osud.
jita

Příspěvekod Jitka » 22 črc 2010 22:21

Ono je totiž jedno jestli s PP, nebo né. Za poslední týden se objevili 2 šarpíci s PP v útulku, jenom proto, že si to koupili nezodpovědní a lhostejní lidi. A v Kolíně se našla plyšanda a očkovákem, u které se taky zatím neví jestli není s PP. Tak mi vysvětlete, jak je možné, že o tom neví chovatel, že jeho odchov má problémy???
Já si stejně myslim, že zrušením SOS tohle forum ztratilo určité kouzlo a hlavně je to velká ztráta pro ty naše krásné faldaté plyšáky. Kdyby se tu vždy hned v úvodu nějakého problému neřešilo od koho pesan je, a zda je s PP nebo bez, tak jsme si tuhle debatu mohli ušetřit. Protože většina lidí sem přišla v dobré víře, pro radu a pomoc se svým miláčkem.
Jitka

Příspěvekod Marcela » 24 črc 2010 14:32

Musím jen souhlasit s Mirkou a Jitkou, bohužel to vždy odnáší zvíře, které za nic nemůže. A jestli si někdo myslí, že tím že zmizelo SOS forum se přestanou chovat plyšáci bez PP, tak se bohužel plete. Já jsem SOS forum brala jako opravdovou pomoz zvířeti v nouzi a snažila se pomáhat, jak jsem mohla a taky jsem si jednoho bez PP z útulku vzala a mohu všechny dopředu ujistit, že od té doby co ho mám nemá a nebude nikdy mít žádné potomky. Žila jsem v přesvědčení, že nejlépe může pomoci šarpíkovi člověk, který zná povahu a veškeré zvláštnosti plemene, ale jsem bohužel i ve svém pokročilém věku naivní a asi marně věřím že tomu, kdo je v nouzi se pomoci má. Uvědomte si, že vše je o lidech a o tom jak se chovají, tak jako si člověk nevybere rodinu, do které se narodí, tak si ji bohužel nemohou vybrat i zvířata. Přeji všem chovatelům, aby se jejich štěněti, které bude v nouzi dostalo pomoci, kterou bude potřebovat a nepotkalo ho tady bohužel přítomné "sortování".
Marcela

Příspěvekod jita » 12 srp 2010 11:56

Před třemi týdny jsem se tady ptala, jak skončil SOS fond a nedostala jsem odpověď. Doufám, že dotaz jen zapadl, nebo je nežádoucí?
jita

Příspěvekod Vondrák Vladimír » 12 srp 2010 12:25

dobrý den Jito,

pokud vím, zpráva nezapadla a nežádoucí také není. pokud vím, účet fondu existuje, nikam se nevypařil. :smt006
Obrázek
klubové stránky: www.sharpeiclub.cz
Vondrák Vladimír

Příspěvekod jita » 12 srp 2010 16:01

A nemohly by peníze z něj být převedeny potřebným, třeba nějakému útulku v zatopené oblasti, když už se tady pomoc SOS neorganizuje? Podle mě by to bylo lepší, než aby ty peníze postupně spolykaly bankovní poplatky. :wink:
jita

Příspěvekod Jitka » 12 srp 2010 21:20

Jojo, taky bych byla za!
Jitka

Příspěvekod Janula » 31 srp 2010 11:37

taky sem pro at se pomuže hafanum,jinak si myslím že se tu pro spoustu opuštěnych zmuchlanku našlo vždycky nějaky srdíčko a někdo si ho vzal ale ted se o žadnym neví a jsou jich spousty co jich někde čeka a proč .............mužem za to jen mi LIDI
Janula

PředchozíDalší

Zpět na OBECNÁ DISKUZE